fbpx
Contact Bel (024) 642 40 41
Menu
Home > Alle artikelen en videos > Nienke over Operational Excellence

Nienke over Operational Excellence

Nienke Vorstenbosch is trainer bij Onsite Academy. Ze verzorgt sinds ongeveer een jaar de training Operational Excellence. In dit interview vertelt Nienke hier meer over.

Even voorstellen..
Nienke Vorstenbosch is trainer bij Onsite Academy. Nienke is een energieke persoonlijkheid, iets wat ook duidelijk naar voren komt in haar manier van training geven. In haar vrije tijd zingt ze in een popkoor en is ze druk met haar 3 kinderen.

“Zelf ben ik nu ongeveer 10 jaar actief als trainer. Mijn passie ligt bij het bewerkstelligen van veranderingen in teams. Daarbij kijkend naar hoe dat beter en gemakkelijker zou kunnen. Ik ben een energiek persoon, en hou van veel lol en humor in de trainingen die ik geef! Sinds ongeveer een jaar geef ik de training Operational Excellence bij Onsite Academy.”

Waarom heb jij gekozen voor de training Operational Excellence?
“Ik heb veel ervaring in Operational Excellence. Wat ik zo mooi vind aan Operational Excellence is dat je als organisatie een bepaalde keuze maakt, waardoor je een duidelijke focus krijgt. Ik denk dat dat voor organisaties heel belangrijk is. We worden vaak ingehaald door de waan van de dag, waarbij je de focus kan verliezen. De klant staat hierin centraal,  want wat wil de klant nu eigenlijk? Door deze keuzes te maken weten de klant en de medewerkers duidelijk waar ze aan toe zijn. Op die manier bereik je samen de doelen die je voor ogen hebt.”

Wat maakt het zo leuk om deze training te verzorgen?
“Allereerst vind ik het heel leuk dat ik regelmatig mensen train die nog aan het begin van hun carrière staan. Zij zijn over het algemeen heel eager om te leren en kijken met een frisse blik naar reeds bestaande ideeën. Verder vind ik in deze training de afwisseling tussen theorie en praktijk fijn. De training begint met theorie over Operational Excellence en wat dit betekent voor de organisatie waarin jij werkzaam bent. En daarna gaan we door middel van de Lean game ervaren wat het betekent als je een organisatie inricht naar de ideeën van Operational Excellence.”

Kan je wat meer vertellen over de Lean game?
“Dat is een game waarin je een fabriek naspeelt, waarbij iedereen een eigen rol of taak in de fabriek heeft. Gezamenlijk heb je een klus te klaren, namelijk het maken van lijmpistolen. Deze game bestaat uit 3 rondes en tussendoor krijg je theorie over Lean. Na iedere ronde heb je de kans om te verbeteren. En dan zie je echt dat het resultaat vooruit gaat. Dat maakt de game toepasbaar en praktijkgericht, en dat is echt van meerwaarde. Deze game wordt gedaan met behulp van lego blokjes. Vaak komt het kind dan in iedereen naar boven!”

Wat levert deze training de deelnemers concreet op?
“De deelnemers gaan weg met een eyeopener. Het is een praktische training waarmee je de dag erna al aan de slag kan. Dat begint bijvoorbeeld al bij de klantstrategie. Veel deelnemers weten eigenlijk niet echt wat de klantstrategie van hun bedrijf is. Verder herkennen de meeste deelnemers de verspillingen wel. Te veel voorraden, verspilling van talenten, verspilling van transport. Dat zijn verspillingen waarmee ze direct aan de slag kunnen. Het is heel leuk om te horen dat ik de deelnemers heb geïnspireerd om zich bezig te houden met Operational Excellence in hun organisatie!”

De training Operational Excellence is onderdeel van het Talent Development Program. Meer weten over het Talent Development Program? Hier vind je alle informatie

Meer weten over onze Development Programs en wat dit voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Ilse Tersluijsen.

Meer weten over onze Development Programs en wat dit voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Ilse Tersluijsen.