fbpx
Contact Bel (024) 642 40 41
Menu
Home > Alle artikelen en videos > Ik geloof dat iedereen talent heeft

Ik geloof dat iedereen talent heeft

         Foto: Dolf Ketelaar | HR Directeur bij Moba

Dolf Ketelaar werkt als HR Directeur bij Moba. Hij heeft drie kinderen, is erg sportief en houdt ervan om stukken te wandelen. Dolf was aanwezig bij de ontbijtbijeenkomst over ‘Talent beoordelen en ontwikkelen’.

Hoe kijk je terug op de bijeenkomst?
“Wat ik fijn vond aan de bijeenkomst was het kleinschalige. Daardoor was er veel interactie mogelijk en hadden we ruimte om met elkaar de discussie aan te gaan. Tijdens de discussies werd al snel duidelijk dat we veelal met dezelfde uitdagingen worstelen. Het was daarom ook erg leerzaam om hierover te sparren en elkaars kennis en ervaring te delen.”

Wat heeft de bijeenkomst opgeleverd?
“Ik probeer voor mezelf altijd na afloop van een bijeenkomst een paar concrete inzichten te noteren, zodat ik deze toe kan passen in de praktijk. Een van de dingen die ik uit deze bijeenkomst mee ga nemen is het ‘klein houden’. Je hebt al snel de neiging om het bedrijf waar je werkzaam bent te vergelijken met bedrijven die uitblinken in het ontwikkelen van talent. Daarbij kan je jezelf de vraag stellen in hoeverre het realistisch is om je daarmee te vergelijken. Het is juist belangrijk om ook kleine successen te vieren.”

Interessant! Wat heb je nog meer genoteerd?
“Iets waar ik zeker in de praktijk iets mee kan is het feit dat talentmanagement sterk gelinkt is aan leiderschap en de cultuur van de organisatie. Wanneer een leider geen aandacht geeft aan zijn collega’s zal de ontwikkeling achterblijven. Dat was een duidelijk inzicht dat voor mij goed toepasbaar is in de praktijk.”

Zou jij de bijeenkomst aanbevelen aan anderen?
“Ja, ik zou de bijeenkomst zeker aanbevelen! Het is goed om je bezig te houden met dit onderwerp aangezien het voor elk bedrijf relevant is. Ik geloof dat iedereen talent heeft, en we ons niet alleen moeten focussen op de jonge talenten. De bijeenkomst leidt tot veel nuttige inzichten. Niet alleen dankzij de verzorgde presentatie, maar ook dankzij de interactie in de groep.”

Meer weten over onze ontbijtbijeenkomsten? Bekijk hier de thema’s en data voor 2019.

Interesse om deel te nemen aan een van onze ontbijtbijeenkomsten? Neem dan contact op.

Interesse om deel te nemen aan een van onze ontbijtbijeenkomsten? Neem dan contact op.